Saturday, January 8, 2011

Teghip to Anyer~ Antara Anyer dan Jakarta, kita pergi bercuti!


Bosan la beb..  tgk pic kt atas ni, korg mesti da bley agk post ni psl ape. Story lame la sis, I know la.. Tapi bg abes story lame sket. Gle ah da 2011 weyh. Jgn blink blink mate korg lg. 2 kali kelip je da 2013..
Sebelum tu.. yang x pegi adalah mama Nani and Mira.. sebab denggi kan? kan?


Cantik tak? Mmg cantik tapi utk mandi cm kanak2 riang xberape best la sbb cape coral die besar gedabak.
Xmo cite panjang la.. bknnye ingt sangat pn. Kang kot2 kuar gambar kang aku ingt la kot.

So bertolak.. Dalam bas men banyak game sampai jenuh kitorg men game..  Pas settle down, malam tu ade aktiviti batch sket and then aktiviti bebas.. Makanya.....


Diorg2 yang kat atas ni invent bird dance.. Description pn da ade kt dlm gif tu so xyah la aku terang pepanjang. Ikin la yg penuh tenaga.. Azwa cover cun, Nadiah plak cover macho. Ah, lengkap ah tuh. Bird dance~

Pastu men mcm2 game kt tepi beach and then makin ramai yg join, kitorg pn maenla Goreng Pisang.
Yang best:
Dakwat ape --> What the hell (sebab diorg dgr wat je kt blakang.. hahaha)
Buah ape --> ehemm (hahahahaha)
Seyes banyak lg klu korg ingt silelah komen.. Aku tau byk benda epic kuar malam tu.

Bile da penat gelak guling-guling sampai hilang, kaki pon da kematu diri atas pasir.. bermulalah rehat-rehat, amek gambar.... lagi


Aish, ni yg nk kne photoshop gmbr ak msuk dalam neh.. bengkek~ hahaha
Time ni, dok nyanyi lagu Rock.. Rock Kapak okay, Abg Long, Nadiah and Tiqah la lead vocalist.. Yang lain jadi back up singer or penadah telinge. Pastu, dari rock kapak menuju ke arah hindustan.. hamekkk~

Penat diri, kite duduk, penat duduk? Ye, next step adalah baring2 menikmati keindahan langit dan bintang2 yg susah nk jmpe kt Jakarta.

Sori la ye spe2 yg terlibat. hahaha! Aku edit ciput2 je.. Time ni ade beberapa yang terfikir dari tidur kt dalam rumah tuh, lagi baik tidur kat luar neh.. "Gi amek comforter weyh" "Seyes?" "Hahahahaha" Apekah?!
Tapi mmg shok r tdo kat luar..

Esoknye..... sorila ye, penuh ngn gambar artistik lak kli neh. 


Kalau korg hebat, teka la spe pnye bayang2 tuh. Rse-rsenye yg tuan punye bayang pn xtau mne die pnye.
And then kanak2 riang kitorg ni asalkan boleh je bergambar kt mne2..


Ikin, ko ngn ngn pelampung tuh, pelampung tu lg besar.. Cube kalau ko pakai bju hitam, tudung hitam. Konfem xtau ko dok kt mne. hehehehe~ Gambar Ikin sronok dibahan sebab gmbr yg len2 sume poyo abes. Takut kang server crash plak klu aku aplod gmbr korg kt dlm neh.

Pastu ade game.. gaduh-gaduh sket.. konon nk tambah spice la. SPICE UP YOUR LIFE MAN!! hahaha
And free time sebelum berangkat ke real life. ngehh~

Free time, ade yang mandi, yang x mandi. Mandi laut okey.. Ade yang b'siap-siap packing nk balik.. Kitorang g jenjalan kat laut sebelah. Xde la jauh sangat. Sebelah je.. dan berpoyo-poyo-an..


Btw, sape-sape yang tau bahasa jawi, yang reti eja poyo, silela gtau aku cemane nk eja.
Tambahan pula, abg long!! Ko nampak x? Ko ade kt dalam gambar neh. (Time ni die tgh b'siap-siap pas puasssss mandi laut) Jammmmmmmbu gitu.
Azwa lak sgt excited. Ah, die mmg sentiasa cmtu..

Finally, kne la letak org cun sebagai penutup..
.
.
Aiseyh, xde la plak gambar org cun.. ngahaha~

3 comments:

Si DauN CeRi said...

champ, aku tanampak pon nani bo dlm gamba last tu??
klaka gile gambau bergerak tu. terelnya kau champ!

puas ati aku dpt komen. muahahahahhaa

champz said...

mmg la nani xde dlm gmbr tuh..
sbb tu la ak tulis nme die kt ctu. huhuh
see the leg la bb~

Za Nans said...

ct, nape tak boleh nk kol hp? fb pun tutup.... nnt ada masa kol mak eh.