Tuesday, April 7, 2009

ANNOUNCEMENT!!!

blogger-emoticon.blogspot.comakhirnya turun gak hidayah nak update blog ni..

!!ANNOUNCEMENT!!!

~GLL will move place~


-tapak utama terletak di Gg1 Tg Duren Selatan (alamat d'beritahu kemudian)
-1 cawangan kecil di !%**^$@(()*^$#@$#% (xtawu lagi kt mane)

reasons~~
1. that person menjadi semakin *shitted* dgn kami
2. that person nk open tmpt ni for m-f
3. nak tempat yg ade home-feeling
4. dan sebagainye..

~NEW PLACE ALREADY IN VIEW~

date: 29 Mac 2009
place: somewhere at Gg 1 Tg Duren

kitorang nk tgk isi rumah tu..

ciri-ciri
- 3 tingkat
- 8 bilik ( 3 besar. 3 sederhana besar, 1 xberape besar)
- 4 toilet ( 3 dalam bilik, 1 kat luar)
- ruang tamu yang lagi BESAR dari yg lama
- dapur yg lagi BESAR dari yg lama
- 3 meja makan dgn 10 kerusi
*in short, lagi better dari rumah yg lama..

actually, tuan rumah tu mintak 40 juta..
tapi sbb before ni bpk tu pernah kata 35 juta..
so, ibu tu n anak dia plak ok je 35 juta...
ktorg ON je..disebabkan bapak tu x setuju, ibu tu ngn anak dia terpaksa tadah telinga..
last-last bapak tu pon setuju..

date: 30 Mac 2009
time: ?? petang

kami 9 org jalan ke KOPRO utk kuar duit nk byr pendahuluan rumah..
da sampai kt BANK NIAGA, beberapa org da kuar duit..
tiba turn Nani aka Mama...

"aiseyh, aku x bawak kad bank lak.hmm"
xley blah btol mama ni. nak2 lg dia sorg je yg bwk bag yg x berapa besar.

time: 7.30 mlm

kami n family bapak tu jumpa utk sign agreement..
yg mewakili kami adalah Cik. Nab.






cik Nab mewakili geng GLL karena urusan kewangan berada di hujung jarinya..
elok je dia sign agreement..no passport lak dia lupe..
haish la Cik Nab oiiii~~~












ha..ni plak bpk rumah tu..
baru je lepas operate mata dia tuh...
mama plak dah lepas salam-salam ngan bapak ni, dia dgn selamba je ckp..

"udah mirip lanun rupannya bapak ya.."

amat la tergamam kami dgn kata-kata mama..
kot la tiba-tiba dgn kata mama tu..
bapak lanun tu mintak 40 juta gak camne??
haish la mama oiii~~~







ni plak adalah salah 1 dr 5 saksi agreement..
Fatini ye nmenye buat yg x mengenali~~
ktorg ada mnta la bpk tu btolkan toilet b4 ktorg msuk..
2 toilet cangkung 2 toilet duduk...
bak kata Fatini..
....... maaf..
hal2 dlm kelambu xbley dipublicitykn..
marah fatini kt aku..








ni plak beberapa ahli GLL ngn ibu rumah tu..
ibu ni kalau dia dok ceghito..
segalo mak nenek moyang sume kuar..
smpy zmn belanda dia dok ceghito kt depa...
4-5 kali dok ulang benda yg sama..
haish la ibu rumah oii~~

tp yg bestnye..dia offer nk bg pinjam kete klu ktorg nk..
best x??









ni la yg ktorg kne byr buat mse ni..
9 x 2 juta = ???
byk x??
tu merupakan matawang indonesia note 50 ribu~~~
haish la duit oii~~~



Kami akan berpindah dengan rasminya pada 1 Mei 2009..
since the *shitted* one dah pon kuarkn notice buat kami yg da byr setahun...
sekian sahaja berita sensasi dari GLL..


created by,
champz the brat~~

4 comments:

zoe sawyer said...

lanun x bole blah!
hahaha
lawak...
neways...besh la korg da de new own house..
glad for u !!
muahxx!!

champz said...

taw xpe..
lg luas dari rumah pak ferdi ni..
dptla kitorg merasa spt dunia milik kitorg!!
huhuii~~
nt jmput2 la yer..
tolong kitorang bersihkn rumah tuh..
hehe

shakinah said...

oi.oi.
nak tumpang uma kau tidoo.
:P
kire sbln bpe sewa?
dlm RM.
eheh.
40juta dlm mesia gila babiss mahal tuu..
40rupiah in RM bpe ek?

mak & abak said...

kesian anak2 dperantauan... tabah dn trskan perjuangan, semoga brjaya dgn cemerlang... we love you!