Saturday, August 22, 2009

Flight Disaster!!!

Tanggal: 11 Ogos 2009
Tempat: Rumah

Semua orang da excited gile nk balik. Flight jam 11.30 am.. supposedly. tp malam tuh AirAsia bg message yg berbunyi:

URGENT!! YOUR AIRASIA FLT QZ7696 CGKKUL 12AUG09 HAS BEEN RETIMED TO 15.45. blablabla. SORRY FOR THE INCONVENIENCE CAUSED. THANK YOU.

Bergegar GLL malam tuh. Memang nak bagi dengar jeritan geram sampai kt Soekarno-Hatta. Lame gile delay. B.E.N.G.A.N.G!!!!! Rumah MAMI (jiran) yang balik awalnye kol 12.30 hari yg sama ngan kitorg pon delay kejap je. Tp apa boleh buat. Laen la kalau kitorg ade private flight. Memang balik hari la gi Ukrida~

Tanggal: 12 Ogos 2009
Tempat: Rumah


Ikin ngan Fasihah dah risau da sebab tiket transit Kelate diorg maybe burn. Fetty or Mas lak berebut nk tepon teksi ^^. Last2 Fetty menang lepas wat ozom ngan Mas.
Fetyy pon tepon la 3 bijik Taxiku awal pagi tu. Ikin dan Fasihah yg risau tahap gaban pun decide nk pegi attack airport awal2. Nk marah pasal flight yg delay lme gle and tiket transit diorg yg burn. Bbrp minit kemudian, datanglah Tirah (jiran) m'bawa berita gembira kt Ikin & Fasihah bahwa diorg boleh ikut flight yg lg awal dr flght sebenar.
Tp still, dirog g awal airport 1/2 jam dr yg biasa. And then, yang lain2 pon menyusul ke airport 1/2 jam kemudian~~

Tempat: Airport

Pertemuan semula dgn Ikin & Fasihah. Diorg pnye flight before flight kitorg. Atas nasihat Mas yg penuh informasi yg dibekalkan dari Yanot, kitorg pon masuk la ke tempat check-in. PERGH!! Ramainye yg beratur~ tp counter kitorg x bukak lg. Ikin & Fasihah serta Mami & Tirah da beratur da pon. So, Bobo ngan Mas gi tanye kt sorg brader AirAsia ni. Dia kata beratur je kt mane2 line. GILE R!! GILE X SISTEMATIK!!!!

Lepas da check-in, Mami ngan Tirah pon bermain kejar-kejaran mencari Ikin dan Fasihah. Actually, flight diorg selang 1 flight before flight kitorg. Dah tu kelam kabut kitorg carik 2 org tuh cuz time flight diorg da dekat. Nasib baek la jumpe cepat. So, Fatini yg gle risau pon bg passport diorg dan diorg pon berlari-lari lg ke imigration pnye counter. Hilanglah diorg dari pandangan kitorg~~

Sementara itu............. kitorg boleh relax2. siap amek2 gambar lg kt ctu~ agk2 da time, kitorg pon masuk la. Sampai kt tempat nk tunggu flight tuh, Mama punye MUSTIKA RATU YANG BARU BELI kena buang. T___T. B.E.N.G.A.N.G!! Mama. xD. Kitorg pon menunggu...........

15.30 - da nak dekat da. x sabarnye nak balek~~
15.45 - da time.. tp xde any announcement pon.. pelik?!
15.50 -xleyh jadi ni. bayang2 kapal terbang pon x nmpk nih??
16.00 - huish~ our blood go upstairs already!! haram jadahnye ni?
16.05 - agk2 da menggelegak darah ABO kitorg, baru la nk sampai. cisxzsxz!!
16.??- baru la dpt nek flight. baru la dpt senyum lebar. baru la turun suhu darah yg menggelegak td.


Tempat: Dalam flight

Seperti biasa, Azwa kalau bercerita mesti nk bagi satu flight dengar. Mas pulak cerita, pakcik kt sebelah die spitting dlm flight??GILE PENGOTOR!!!! EWWWWW~~
3 kali kot tempuh awan kumulusnimbus. hujan agaknye kt Malaysia. Pakcik kat depan aku pulak annoying!! nk cte kt bini dy kot ye pon pelan2 la. da r bini dy speaking Indonesia, dia plak speaking English. Macam orang Kelantan ckp ngn orang Kedah.




sekian, terima kasih~

young to list,
shamsiah saikou!!

2 comments:

zoe sawyer said...

HAHAHAHAAHAHAHAHA!!!

ilovevanilla said...

zoe bley plak gelak2..ciss!! hahaha